Mutant År Noll

Mutant År Noll

Om kampanjen

Uppspolad på stranden ligger Arken, den gamla personfärjan som nu tjänar som den plats där Folket gömmer sig för Zonens alla faror. Samtidigt har upproret vaknat i Paradisdalen. Vad händer och hur kommer allt att sammanstråla?
En blogg som dokumenterar vår Mutant År Noll kampanj.

I Arken tvistas det

Spelrapporter - FärjearkenPosted by Spelledaren Fri, February 12, 2016 10:54:48
Stämningen i Arken tryckt efter Noppes död. Alla verkar hålla sig till sin kant i stort sett och håller några extra ögon mot vad de andra gör. Någon är det ju som låg bakom att hela den gamla ordningen ställdes på ända, någon är det som vill skapa ett tomrum att dra nytta av. De som är kända som, även om de inte betraktar sig själva riktigt så, Noppes lösa gäng har ändå lyckats gjuta lite olja på vågorna genom att ordna med extra lager färskt krubb som de förde vidare till Arken via Matmor. Detta gillar Kafka, som sänder sin enorme krossare Krut att knyta till sig dem. Och, när han ändå är ute och springer, att ta reda på vem som mördade Noppe.

Krut finner gänget när de fascinerat hamnat kring slaven Bokk, som parkerat sig i solskenet vid mittskepp. Slaven är knappt kontaktbar och bryr sig inte ens om att Tesla rotar runt i hans kundvagn fylld med skrot. En tung doft av nöt sprider sig från Bokk. Lite vid sidan om förhör fixaren Yola zonstrykaren Mira, som Bokk jobbar åt. Mira är uppenbart nervös över hela situationen och lovar att svara på Yolas frågor, bara hennes slav skyddas. Efter en stunds kånkande och utfrågning visar det sig att Bokk tämligen opassionerat medger att det var han som kastade Noppe över staketet. Någon anledning till detta kan han däremot inte ge. Mira, däremot, tycker det är mycket märkligt då Bokk alltid avgudat Noppe.

Det verkar samtidigt som om det är en ny boss och ett nytt gäng på uppgång. Uppkomlingen Brutus har skickat sina hejdukar efter både Matmor och Mira, och bryter på många sätt den balans som har funnits i Arken. Kafka har, får gänget reda på, skickat en av sina fixare för att hålla lite koll på denna nya faktor i spelet. När denne förhörs så visar hon samma monotona nötdoftande tendenser som Bokk.

Gänget beslutar sig för att spendera kvällen och natten med att bevaka Brutus aktiviteter, och under natten larmas de om att hans gäng verkar ha tagit fatt i Dinkel - Yanos skyddsling - och gett sig ut i Zonnatten.

Det verkar som om det är dags för att ge sig ut i Zonen igen.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Robert Sat, February 13, 2016 13:04:22

Utan vår apokalypsens Papa Geno vågade vi oss inte utanför arkens perforerade väggar denna gång. Istället fick vi tillfället att lära känna nya flera nya karaktärer och glänta på dörren till ett tätnande mysterium på hemmaplan. Janos är försiktigt hoppfull till de nya förändringarna. Terapirummet har inte varit så här fullt av liv sedan den stora råttinvasionen för ett par år sedan, och kanske är det här början på en ny era där diplomatiska kompromisser och samförstånd kan få ta ledningen som problemlösningsmetodik.

Just som allt ser ut att kunna ordna sig tar allt åter en vändning till det våldsamma och känslokränkande. För ett ögonblick trodde Janos att Dinkel äntligen fått vänner och nu kunde känna sig trygg och uppskattad i deras omfamning, men det visade sig vara en regelrätt kidnappning. Sporrad av de senaste framgångarna kastar sig arkens bästa samtalsterapeut huvudstupa efter illgärningsmännen. Med sina lungors fulla kraft ropar Janos vad som skulle kunna liknas vid ett stridsrop; Vi kan väl prata om det här!