Mutant År Noll

Mutant År Noll

Om kampanjen

Uppspolad på stranden ligger Arken, den gamla personfärjan som nu tjänar som den plats där Folket gömmer sig för Zonens alla faror. Samtidigt har upproret vaknat i Paradisdalen. Vad händer och hur kommer allt att sammanstråla?
En blogg som dokumenterar vår Mutant År Noll kampanj.

Säsongsfinal 1

Spelrapporter - FärjearkenPosted by Spelledaren Wed, December 07, 2016 14:07:11

Sent om sider kommer en sammanfattning av hur expeditionen mot himlafenomenet slutade. Några detaljer kanske fallit bort, och några kanske inte stämmer med allas minnen - men så är det ju med återberättade minnen.

Nedslagsplatsen visade sig vara på andra sidan av vattnet, på en udde. Sällskapet avstod att vada och simma i den rötskadade soppan utan tog istället den något längre vägen över lämningarna av en större bro något söderut. Det tog en del pyssel och knåp för att manövrera sig fram bland bråten och avgrundsdjupen men sakta och säkert löste det sig. En bit över bron påträffade de rester av den tidigare gruppen som gett sig av från Arken, bragda om livet med våld. Rex tog en extra koll och kunde lägga några tydliga stövelavtryck på minnet.

Himlakroppen verkade ha träffat en större byggnad, det var tydligt att de stora skadorna var nya. När gruppen långsamt närmade sig den för att säkra objektet blev de kontaktade av en mutant som presenterar sig som Fransisca. Hon varnar för att en ondskefull grupp hon kallar för ”Novasekten” redan har tagit sig in i byggnaden och vill lägga vantarna på vad det nu var för något som kom ner. Hon verkar hata denna sekt starkt, och erbjuder ett samarbete för att komma åt dem. Försiktigt går expeditionsdeltagarna med på att göra sällskap. Givetvis matchar hennes stövlar de avtryck Rex såg tidigare, men tills vidare konfronterar han henne inte. Väl inne i byggnaden blir det tydligt att det inte bara är Novasekten som är där för att titta i kratern, utan från en sida har även en grupp av någon sorts motorburna våldsverkare tagit sig in med en större truck. Strid har tydligen brutit ut men har hamnat i ett dödläge under en tid.

När nu expeditionen, som en tredje part blandar sig i och börjar anfalla Novasekten, ivrigt påhejade och hjälpta av Fransisca, så drar även motorfolket igång sina insatser. Spelarnas expedition åser från sidan hur några lyckas krypa ner till vraket som är där nere med en vajer i släptåg. Men de kommer inte långt, då mördarmaskinen där nere vaknar och aktiverar ett par attiraljer ur sin arsenal vilket räcker gott för att ta livet av dem på ett spektakulärt sätt. Striden rasar på och det är oklart vem som kommer att gå segrande ur den, men under tiden tar i alla fall Fransisca en kula i huvudet och dör på fläcken. Arkens expedition i sin tur väljer att fokusera på att ta över trucken och lyckas faktiskt med det. Tesla hittar gaspedalen, kör den i botten och iväg går det med full fart. På vägen ut upptäcker de att en andra grupp motormarodörer faktiskt lyckats ta sig ner och koppla en vajer runt artefakten.

Så med en stridsrobot studsande bakom sig kör våra hjältar mot solnedgången, och där har vi slutet på första säsongen av Mutant: år noll.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.