Mutant År Noll

Mutant År Noll

Om kampanjen

Uppspolad på stranden ligger Arken, den gamla personfärjan som nu tjänar som den plats där Folket gömmer sig för Zonens alla faror. Samtidigt har upproret vaknat i Paradisdalen. Vad händer och hur kommer allt att sammanstråla?
En blogg som dokumenterar vår Mutant År Noll kampanj.

Boss: Zalaus

ArkenPosted by Spelledaren Sun, January 31, 2016 22:17:38
Zalaus är en boss som det är otroligt svårt att sätta fingret på. Hennes gäng består mycket troende mutanter som är fullt övertygade om hatt hon har svaret på alla frågor om Arken och Zonen. Den Gamle ser de som ett hinder, som en figur som använder sin kunskap och sin makt över Arken för att hålla tillbaka Zalaus som sitter på den egentliga sanningen.

Huruvida hon själv är övertygad eller om hon ser den kult hon omger sig med som ett effektivt sätt att kontrollera sin omgivning är inte helt klart. Det som är uppenbart är att hon är väldigt övertygande när hon talar och att hon har en förmåga att koppla i stort sett allt till sin Gryning.

Boss: Box

ArkenPosted by Spelledaren Sun, January 31, 2016 22:02:03
Box tycker om Artefakter, och han har specialiserat sig på att samla in dem. Gryningsvalvet har han inte mycket till övers för, visst kanske han gör någon show av att då och då med mycket pompa och ståt göra en deponering, men den samling han sitter på i sin lya står utan motstycke i Arken.

Utöver insamlandet, eller kanske stjälandet, av artefakter har också Box med sitt gäng satt upp en rak och funktionabel beskyddarverksamhet. Han aldrig brytt sig särskilt mycket om att linda in vad han gör, gänget består av en hel del krossare och då gör man bäst i att betala.

Boss: Zorkan

ArkenPosted by Spelledaren Sat, January 30, 2016 11:39:18
Zorkan är en populär boss i Arken. Han har riktat in sig på att ge Folket skådespel och förströelse. Framförallt sysslar han med kamper mellan de strykarhundar som finns överallt på alla däckplan, vilket har visat sig vara en framgångsrik verksamhet. Dels rycks många med i själva matcherna, men all vadslagning som också satts igång (självklart under överinseende av Zorkan och hans gäng) ger ju det hela en extra krydda. Ännu bättre blir det om Zorkans planer, som han gärna berättar om, faller in. Han vill plocka in Zonmonster i fajterna, och varför inte några tuffa mutanter också?

Boss: Kafka

ArkenPosted by Spelledaren Sat, January 30, 2016 11:13:17
Kafka har en plan för Folket. En långsiktig plan. Ända sedan hon började komma i mogen ålder har hon blickat framåt och varje steg hon tagit har varit mot att Arken ska bli något som liknar det gamla folkets samhällen. Hon avskyr den ostrukturerade värld som Arken är idag, inget gör henne så frustrerad som alla borttappade möjligheter som kommer av att Folket inte samarbetar.

Kafka kräver lydnad och lojalitet av sitt gäng, in i minsta detalj. Men alla som följer henne är också övertygade om att varje steg är ett steg mot Målet, mot det nya samhälle som kommer resa sig i Zonen. Kafka talar om detta samhälle som styrt av Folket, samtidigt så refererar hon alltid till sig själv som Folkets röst och viljans uttolkare. De som inte följer henne ser henne som den värsta översittaren av alla i Arken.